onsdag 6. mai 2009

Nytt tilbud til ungdomstrinnet!

Tirsdag 5.mai kl.11.30 var det offisiell åpning av Polarias nye utstilling Oppdrettstorsk - Fra egg til matfisk. Utstillinga er laget i samarbeid med Nofima, Havbruksstasjonen, Nordnorsk Vitensenter, Sponfish, Universitetet i Tromsø og Havforskningsinstituttet. Utstillinga viser produksjonslinja av torsk i oppdrett, fra befruktning av egg, via startfôring til ferdigprodusert matfisk.

I samarbeid med Nordnorsk Vitensenter tilbyr Polaria et undervisningsopplegg om oppdrett av torsk - et kontrollert økosystem. Oppdrettsfisk er Norges nest største eksportartikkel etter olje, og mulighetene for spennede jobber i næringa er gode. Undervisningsopplegget vil forsøke å lære elevene hva oppdrett er, og vil diskutere hvilke biotiske og abiotiske faktorer er viktige å kontrollere for å lykkes? Elevene får studere ulike livsstadier av torsk - i levende live, i lupe og ved disseksjon.

Kontakt Mona Holmø ved Nordnorsk vitensenter for å bestille besøk i Polaria med undervisningsopplegget Fra egg til matfisk. Det er tilgjengelig omgående og utover høsten 2009. Pris kr. 30,- per elev.

Se innslag på NRK Nordnytt tirsdag 5. mai, og artikkel i Nordlys onsdag 6. mai.

Ingen kommentarer: