mandag 18. mai 2009

Finalister til årets nysgjerrigper 2009

Etter at fire regionale juryer har sagt sitt, skal en nasjonal jury vurdere 20 finalister i barnas forskningskonkurranse Årets Nysgjerrigper 2009. 130 bidrag fra hele landet kjempet om finaleplass. Fra region nord har Onøy/Lurøy skoles bidrag nådd landsfinalen.

Fire regionale juryer har vært samlet for å vurdere bidragene. Fra region nord – de tre nordligste fylkene og Trøndelagsfylkene – er Onøy/Lurøy skole i Nordland valgt ut til landsfinalen. 1.–4. klasse deltar med prosjektet "Hvordan kan vi lage et mattespill som passer for barn i barnehagen?".


I år har nesten 2000 elever deltatt i konkurransen, forteller prosjektleder Kate Furøy i Norges forskningsråd, som står bak konkurransen. – Deltakelsen holder seg stabil og kvaliteten er høy, fortsetter hun.

Onøy/Lurøy skole skal sammen med 19 andre finalister konkurrere om 10 ulike priser i finalen. Årets Nysgjerrigper-utmerkelsen er den gjeveste, med heder og ære, en reise for hele klassen og 20 000 kroner i premie.

Se rapporten på nysgjerrigper.no

For 20. gang!

– Årets Nysgjerrigper er en forskningskonkurranse der elever i barneskolen går sammen om å forske etter enkle metoder på noe de lurer på, sier Furøy. Konkurransen feirer i år 20-årsjubileum.

Datoer for offentliggjøring av priser:

Torsdag 4. juni offentliggjøres vinnerne av fem spesialpriser gitt av Nysgjerrigpers samarbeidspartnere.

Onsdag 9. juni blir det klart hvem som vinner de gjeveste prisene i konkurransen: 1., 2. og 3. pris



Følg med på http://www.nysgjerrigper.no/presserommet for mer informasjon.

Ingen kommentarer: