torsdag 29. april 2010

Prisutdeling

Fredag 23.april delte Nordnorsk vitensenter ut Statoils realfagspris for 2010 for Nord-Norge. Vinneren ble Timo Brønnseth Nikolaisen fra Kongsbakken videregående skole. Premien er 5000 kr, et litografi, samt tur til Bergen sammen med to av lærerne sine. Vinneren går også videre til den nasjonale konkurransen som avholdes 20. mai.

Konkurransen er en landsdekkende realfagkonkurranse for elever i 2. klasse, videregående skole, utdanningsprogram for studiespesialisering. Konkurransen skal bidra til å styrke kunnskapen om teknologi og realfag og inspirere ungdom til å satse på en utdanning innen disse fagområdene. Statoils realfagpris for videregående skole er den samme prisen som tidligere er blitt utdelt under navnene Hydro-prisen og senere StatoilHydro-prisen.

Tema for årets oppgaver var CO2-fangst og -lagring, samt vindmøller som fornybar energikilde. Konkurransen er et samarbeid mellom Statoil og fire regionale vitensentre i Norge; VilVite i Bergen, Norsk teknisk museum i Oslo, Vitensenteret i Trondheim og Nordnorsk vitensenter i Tromsø.

Ingen kommentarer: