torsdag 23. april 2009

Ny utstilling - ID-tyveri

Torsdag 23. april kl 13.00 åpner Datatilsynets direktør, Georg Apenes, utstillingen ”ID-tyveri” på Nordnorsk Vitensenter i Tromsø.

Utstillingen skal styrke bevisstheten om ID-tyveri. Gjennom blant annet å teste en fingeravtrykksscanner og å høre Jan Fredrik Karlsens historie, får publikum en innføring i hvordan ID-tyver kan stjele personopplysninger, hvordan opplysningene kan brukes og hvordan en kan beskytte seg mot dette.
ID-tyveri er et brennaktuelt tema som vi stadig får servert skrekkhistorier om i mediene. Det finnes ingen statistikk over dette problemet i Norge, men Datatilsynet merker en økning i antall henvendelser om ID-tyveri. Dette er derfor et viktig satsningsområde for Datatilsynet.

Denne utstillingen viser på en lettfattelig måte hvor og hvordan ID-tyveri kan berøre folk flest. Datatilsynet ønsker derfor at så mange som mulig skal få muligheten til å få med seg denne utstillingen. Tilsynet bidrar med midler til å gjøre dette til en vandreutstilling som ett ledd i sin satsing på å bekjempe ID-tyveri.

Utstillingen er laget av Norsk Teknisk museum i Oslo i samarbeid med blant annet Teknologirådet, Datatilsynet, NorSIS og Security Valley. Den er for tiden på turne til et utvalg Vitensentre rundt om i landet og blir stående i Tromsø frem til 22. juni.

I forbindelse med utstillingen inviterer Vitensenteret i Tromsø til åpen dag med temaet ID-tyveri søndag 26.04 og søndag 10.05. Disse dagene arrangeres det foredrag om temaet i slik at publikum både får muligheten til å lære mer om temaet og å stille ekspertene spørsmål.

Les mer om ID-tyveri her.

Ingen kommentarer: