mandag 19. mai 2008

Nysgjerrigperfinalister fra Region Nord

Følgende bidrag fra Region nord (Trøndelag og Nord-Norge)går til den nasjonale finalen av Årets nysgjerrigper:

4.–7. klasse ved Hamnvåg Montessoriskole, 9055 Meistervik med prosjektet “Hvorfor lukter det verre på guttedo enn på jentedo?
1.–4. klasse ved Onøy/Lurøy skole, 8766 Lurøy med prosjektet “Hvorfor smeller noen vedsorter når vi brenner bål?
5. klasse ved Korgen sentralskole, 8646 Korgen med prosjektet “Er vannet ved Sjøforsen et bedre drikkevann enn det vi har i krana?
5. klasse ved Workinnmarka skole, 9016 Tromsø med prosjektet “Hvordan lage den største bollen?

Første møte med forskning
– I konkurransen Årets Nysgjerrigper får elever i barneskolen sitt første møte med en vitenskapelig arbeidsmetode. Med god veiledning fra læreren ser vi at også de yngste elevene mestrer arbeidsmetoden, forteller Kate Furøy i pressemellingen fra Nysgjerrigper/Forskningsrådet. Forskningsrådet arrangerer i år konkurransen for 19. gang.

Prisdryss
Hovedvinneren får reise til Bergen i juni på et tre dagers drømmeopphold – blant annet for å motta heder, ære og et prisbeløp på 20 000 kroner. Utdelingen skjer ved vitensenteret VILVITE onsdag 11. juni. Til flere av finalistene deles det ut pengepremier på 5000 og 10 000 kroner og flere andre premier. Vinnerne av disse prisene offentliggjøres i uke 22 og 23. Følg med på www.nysgjerrigper.no/presserommet for mer informasjon.

Ingen kommentarer: