mandag 3. desember 2007

Vitensenteret får digital projektor

Nordnorsk vitensenter har fått tildelt 5,7 millioner i RDA-midler for innkjøp av ny digital projektor til Planetariet i Tromsø.

Dagens multimedieutstyr til planetariesalen på Nordnorsk vitensenter er fra midten av 80-tallet og trenger sårt til en oppgradering. Ustyret, som består av lydanlegg, filmmaskin og et lysbildesystem, har ikke vært brukt siden 1999, da det sist ble vist ordinære forestillinger. Nordnorsk vitensenter vil nå erstatte dette ustyret med en såkalt digital all-dome projektor. Med mulighet for visning av film, animasjoner og stillbilder i hele kuppelen, i tillegg til bruk av vår eksisterende stjerneprojektor, vil Vitensenteret bli en unik attraksjon til glede for både regionens befolkning og tilreisende.

Med en all-dome projektor vil vi kunne oppleve universet i tre dimensjoner. Det finnes en rekke filmtitler innen astronomi, romfart, natur og medisin som vil fasinere og være med på å øke interessen for naturfag generelt. Det er ikke bare universet vi vil kunne se, vi kan også reise i kroppens indre, oppleve havet og kanskje se hvordan oljenasjonen Norge har utviklet seg over og under havflaten. Ved å ha en digital løsninng som følger med en all-dome projektor, vil egenproduserte presentasjoner og filmer lett kunne tilpasses ulike målgrupper, fra skoleelever til turister. Nordnorsk vitensenter vil i løpet av 2008 innhente anbud, anskaffe og installere ustyret i planetariesalen.

Se dekning av saken i Nordlys 19. november 2007.

Ingen kommentarer: