onsdag 27. januar 2010

SMARTere energi

Et pedagogisk program fra Ungt Entreprenørskap og Nordnorsk vitensenter

Våren 2010 deler Statkraft ut prisen ”SMARTing prisen” til årets mest innovative SMARTere Energi prosjekt, alle som deltar i prosjektet kan delta gjennom å fylle ut en rapport.

Barn og unge utgjør morgendagens energibrukere. Gjennom å bevisstgjøre dagens unge, kan det høstes framtidige gevinster med lokalt lavere energiforbruk og i et globalt perspektiv, en bærekraftig utvikling. Ungt Entreprenørskap ønsker gjennom et samarbeid med Statkraft å fokusere på dette, gjennom programmet SMARTere Energi. Lokalt er Nordnorsk vitensenter, Troms Kraft og Tromsø kommune knyttet til prosjektet.

Meld deg på kurs i SMARTere Energi, og få en spennende og aktiviserende undervisning av tema energi. Vær med å delta i SMARTing prisen som deles ut våren 2010.

mandag 25. januar 2010

Nå åpner vi for grupper/skoleklasser igjen!

Etter at vi har hatt stengt i Vitensenteret/planetariet i høst og etter nyttår, et vi snart klare til å ta mot grupper i våre besøkslokaler igjen. Fra februar er vi tilbake i nesten vanlig drift; på grunn av arbeidet med utbyggingen vil kapasiteten være noe redusert.

Stor økning i antall besøkende i 2009

Nordnorsk vitensenter hadde en økning i antall besøkende fra 2008 til 2009 på 35%, fra 12 200 til 16 562!

Den største økningen er knyttet til Himmelen over oss, hvor det er en dobling av antall besøkende. Noe som både gjenspeiler det at 2009 var astronomiåret, og at vi har nytt utstyr i planetariet.

Nordnorsk vitensenter ønsker sola velkommen tilbake!


tirsdag 19. januar 2010

Formidlersamling i Bergen

Mandag og tirsdag den uken (uke 3) Var det formidlersamling for norske vitnesentere på Vilvite i Bergen. Alle vitensentrene deltok med folk og spennende bidrag, og vi fikk muligheten til å både se og lære av hverandre.



Over ser vi deltagere fra Bergen, Sandnes og Gjøvik brenne hjemmelagede stjerneskudd på kvelden.




Her ser vi Kai fra Vilvite sende opp en vannrakett han har utviklet.

tirsdag 12. januar 2010

ESERO kurs: Verdensrom og klasserom

ESERO (European Space Education Resource Office ved NAROM, Andøya) arrangerer en ny runde med studiepoengivende kurs om Verdensrom og klasserom, med samling i Tromsø.

Påmeldingsfrist: 15. februar
Kursstart: 1. mars

Mer informasjon finnes her.
Påmelding skjer via nettsiden på linken over.

Ingen eksperimentklubb i vinterferien

På grunn av byggeaktivitetene rundt planetariet, vil det ikke bli ordinær eksperimentklubb i vinterferien. Vi håper imidlertid på å kunne ha åpent med filmvising og noen enkle aktiviteter. Mer informasjon om dette kommer senere.

mandag 11. januar 2010

Det sprenges i ene enden og bygges i andre

Sprenging på overtid. Pga. vanskelig berggrunn sprenges det fortsatt i ene enden av tomten, mens veggene reises i den andre enden.
Posted by Picasa

onsdag 6. januar 2010

Påmeldingsfrist Statoilprisen

Alle elever på Vg2 kan delta i konkurransen om Statoils realfagpris for videregående skole. Årets oppgaver har fokus på Co2-håntering og fornybar energi. Påmeldingsfristen er 15. januar 2010.

For å delta leverer du en besvarelse i fysikk og kjemi. Du trenger ikke å ha begge fagene i din studiespesialisering, men det er fordel for å kunne besvare oppgavene.

Tar du utfordringen og blir med i konkurransen om Statoils realfagpris? Frist for påmelding er fredag 15. januar.

For mer informasjon, se her

mandag 4. januar 2010

Penger til matematikkrommet!

Abel Prisen har bevilget 100 000 kroner til matematikkavdelingen i det nye vitensenterbygget!