onsdag 26. mai 2010

Statoilprisen: Nasjonal utdeling


Fredag 20. mai ble Statoils realfagspris for videregående skole delt ut i Bergen. Konkurransen er et samarbeid mellom Statoil og fire regionale vitensentre i Norge; VilVite i Bergen, Norsk teknisk museum i Oslo, Vitensenteret i Trondheim og Nordnorsk vitensenter i Tromsø.

Vi gratulerer de nasjonale vinnerne Synne Mari Pedersen fra Frogn videregående i Akershus og Harald Gard Halvorssønn Kjørholt og Severin Bøyesen Sjømark fra Strinda videregående i Sør-Trøndelag. Fra Nord-Norge deltok Timo Brønnseth Nikolaisen fra Kongsbakken videregående skole, vinneren av den regionale konkurransen.

Om årets konkurranse sier Statoil: -Oppgavene dette året har fokus på CO2-håndtering og vindmøller som fornybar energikilde. I 2007 fikk FNs klimapanel Nobels fredspris for sitt arbeid med klimaendringer. Klimapanelet anbefaler å redusere de globale CO2-utslippene med 50-85 prosent innen 2050. CO2-håndtering i form av fangst og lagring, og økt bruk av fornybare energikilder er viktige bidrag for å nå denne målsetningen.

Les mer hos VilVite og Statoil.

Ingen kommentarer: