torsdag 12. juni 2008

Årsberetning 2007

Nordnorsk vitensenter har publisert Årsberetning for 2007 på våre nettsider. Den siste årsberetningen, samt historikk over andre publikasjoner, finnes her.

torsdag 5. juni 2008

Sommerens eksperimentklubb

I skrivende stund har vi fortsatt ledige plasser på eksperimentklubben i august, uke 32 og 33. Selv om den offisielle påmeldingsfristen har løpt ut, tar vi imot påmeldinger helt til vï er fulltegnet. Så om du kjenner noen som vil være med, gi de et tips!
Temaet denne gang er Planeten Jordens År. Vi skal ha mange spennende aktiviteter knyttet til jordens utvikling, og her er noen stikkord (uten å avsløre alt, vi må ha noen hemmeligheter!):

Fossiler, kjempeceller, kamuflasjekonkurranse, kjemitaco, apene og vi, livet uten tommel og meteorittjakt.

Om dette høres spennede ut, meld deg på! Påmeldingsskjema finner du her.

Ny bok til salgs

Nordnorsk vitensenter har nå fått inn en ny bok kalt "Bertas Eksperimentbok. Spennede kjemieventyr fra dragelandet". Boken er skrevet av pedagogene Anna Gunnarsson og Karin Södergren ved Navet i Sverige, og er oversatt av Hanne Marken Dalby ved Vitensenteret Innlandet.

Boken henvender seg til barn i alderen 4-8 år, og gjennom illustrerte eventyr lærer barna enkle, spennende eksperimenter i kjemi. Dragen Berta elsker kjemieksperimenter og lærer gjerne bort triksene sine. Etter hver historie er det en beskrivelse av forsøket, så barna kan prøve det selv.

De voksne har fått et eget kapittel, så de kan forklare barna hva som skjer. Alle eksperimentene er grundig testet av ledende vitensentre og benytter utstyr og ingredienser alle har eller kan få tak i.

Boka er rikt illustrert i farger og koster 200 kroner. I Norge selges utgivelsen kun av de regionale vitensentrene .
Nordnorsk vitensenter har ikke noen butikk med faste åpningstier, så ta kontakt per e-post for å avtale tid og sted for å kjøpe boka.

tirsdag 3. juni 2008

2. pris til 4.-7. trinn ved Hamnvåg Montessoriskole

I Årets nysgjerrigper har 4.-7. trinn ved Hamnvåg Montessoriskole vunnet 2. pris for sin forskning på “Hvorfor lukter det verre på guttedo enn jentedo?”. Nordnorsk vitensenter gratulerer!

Mer om prosjektet kan leses her

mandag 2. juni 2008

Spesialpriser til Workinnmarka skole og Onøy/Lurøy skole!

To skoler fra region nord har fått spesialpriser i Årets nysgjerrigper konkurransen 2008.

Klasse 5A, 5B og 5C ved Workinnmarka skole i Tromsø forsket på "Hvordan lage den største bollen?", og mottok matematikkprisen fra Matematikksenteret.

1.-4. trinn på Onøy/Lurøy skole i Lurøy i Nordland lurte på "Hvorfor smeller noen vedsorter når vi brenner bål?" og fikk energiprisen som deles ut av Enova.

Nordnorsk vitensenter gratulerer prisvinnerne!

Mer om disse prosjektene og hvem som fikk andre spesialpriser, finner du her.