onsdag 11. juli 2007

Svalbardtoktet juli 2007

Tre lærere og undertegnede ble invitert av Institutt for geologi ved Universitetet i Tromsø til å delta på et maringeologisk tokt på Svalbard i uke 28. Mandag 2. juli ble vi plukket opp av toktleder Matthias Forwich på flyplassen i Longyearbyen. Fra flyplassen gikk turen direkte til forskningsfartøyet Jan Mayen, som tidlig på ettermiddagen kastet loss for et spennende forskningstokt langs vestkysten av Spitsbergen.



I løpet av uka som tokte varte besøkte vi, og tok prøver i, Tempelfjorden, Sassenfjorden, Dicksonfjorden, Van Keulenfjorden og Hornsund før vi returnerte til Longyearbyen søndag 8. juli. Været på turen var stort sett upåklagelig, kun noen timer da vi var i Hornsund opplevde vi tykk tåke. Sjøsyketabelettene som vi hadde kjøpt til turen forble uspist!




Dette var bare en veldig kjapp oppsummering av turen. Til høsten vil Vitensenteret utarbeide ei nettside som gir et innblikk i de arbeidsoppgavene vi hadde på toktet og hvilke prøver som ble tatt og utstyret som ble brukt.


Til sist vil jeg bare takke et meget hyggelig mannskap på Jan Mayen for en trivelig tur. Og ikke minst, tusen takk til Matthias som tok initiativet til å invitere oss med på denne fantastiske turen!

Ingen kommentarer: